Клиника ADM Dental Care Studio

1404 Бул. България 118, София, България
+359 885 30 20 70, 02 8665631, 02 8665721
 office@adm-dentalstudio.com

INFORMATION QUESTIONS

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как да си спестим дентални проблеми?

Като редовно почистваме устната кухина и езика, зъбите и междузъбните пространства. – Миене на зъбите след всяко хранене. Два пъти на ден стриктно почистване с използване на конци, интердентални четки и вода за уста. • Кариесът и заболяването на венците започва от плаката – лепкав слой , съдържащ бактерии, които бързо се размножават върху зъбните повърхности. • Когато се храните , плаката върху зъба става киселинна и започва да разтваря емайла му. Ако се загуби достатъчно зъбен емайл, зъбът зъпочва да се разрушава и се образува кариес. • Плаката води до възпаление на венците – гингивит, в следствие на което започва кървене. • Нередовното почистване на зъбите води до по-бързо отлагане на зъбен камък и трудно отстраними налепи. • Редовното миене на зъбите е най-добрият начин за предпазване от кариес и заболяване на венците. • Не пропускайте профилактичните прегледи при стоматолога си.

Занемарената хигиена на устата скъсява живота с десет години. Бектериите и токсините въздействат върху организма като могат да причинят заболявания и усложнения на важни органи и системи- бъбреци, сърце, стави, кожа.

Как да се грижа за зъбите на децата си?

Приучването на децата да се грижат за зъбите си е инвестиция за цял живот. Вие можете да дадете добър пример като самите Вие се грижите за вашите зъби. • Консултирайте се с Вашият стоматолог за прием на флуорни таблетки по време на бременност и кърмене, и в последствие за самото дете до поникване на постоянните му зъби. • Не оставяйте детето си да почиства зъбките си само. • Проверявайте редовно устата и зъбите му и потърсете помощ и консултация от стоматолога си при всяко притеснение. • Водете го редовно на контролен преглед, като по този начин му създавате добри хигиенни навици и предотвратявате страха и неприятното усещане в стоматологичния кабинет.

– важно е детето да бъде прегледано към 7 годишна възраст от ортдонт.

Как да разбера дали имам заболяване на венците?

 За да разберете дали имате заболяване на венците трябва да отидете на контролен преглед при вашият стоматолог. Ако забележите някой от следните проблеми: • Непрекъснат лош дъх и вкус в устата • Венци, които кървят или са зачервени, подпухнали, възпалени или болезнени • Отдръпващи се от зъба венци посетете стоматологичен кабинет, защото важно условие за доброто лечение е заболяването да е в ранен стадий.

Има ли място за паркиране пред клиниката?

Пред клиниката има паркинг, който може да се ползва от нашите посетители. Определено има значение от часа на натовареност, защото в по-натоварени дни паркингът е по-пълен, но в близост има редица решения за паркиране.

Клиниката предлага няколко места за паркиране.

Колко често е нужно да правя профилактичен преглед?

Профилактични прегледи се правят на 6 месеца. Понякога е нужно на по- чести интервали, но това е по преценка на лекаря и той ще Ви каже. За определяне на индивидуални период е важно да се съобрази състоянието на зъбите, и дали са нужни профилактики. Може да имате предвид, че между прегледите, ако имате болка или симптоми на заболяване е важно да се вземат своевременни мерки.

INFORMATION ABOUT US

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ПРИ ВЪПРОСИ