Пародонтология и пародонтална хирургия

Пародонтологията е специалност от денталната медицина, изучаваща структурите, поддържащи зъбите, както и заболяванията и състоянията, които ги засягат. Поддържащите структури се наричат периодонциум, понятие обхващащо гингивата (венците), алвеоларната кост (костта, в която са разположени зъбите), цемента (покриващ повърхността на корените) и периодонталния лигамент (влакната, които задържат зъба в костта)

Рискови Фактори и Превантивни Мерки

Гингивалното кървене е изключително често срещано сред възрастното население във всички части на света. Според Световната здравна организация, напредналите пародонтални заболявания засягат между 10 и 15% от световното възрастно население. Съществуващия доказателствен материал показва, че важните рискови фактори за пародонтални заболявания се свързват с лоша орална хигиена, тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, стрес, диабет. СЗО препоръчва превантивна стратегия, насочена към ограничаването на тези рискови фактори за осигуряването на здраве на оралните тъкани

Нашата Визия

Ние в ADM dental studio изцяло подкрепяме тази превантивна политика и се стараем да осигуряваме на своите пациенти максимално изчерпателна и достъпна информация относно превенцията и поддържането на здравето на техните пародонтални структури.

В случаите, в които все пак е настъпило увреждане и е налице заболяване, прилагаме най-подходящите техники на лечение и процедури, съобразно състоянието на пациента и неговите особености. Разполагаме с необходимите апарати и инструменти, за приложението на най-модерните процедури за лечение и техники от пародонталната хирургия.